Lika viktigt med relationer som teknik

Möt Johnny

Hur kom du i kontakt med Timecorner?
Under mina 17 år på IFS lärde jag känna Kjell som idag är VD på Timecorner. När IFS-tiden var över erbjöd Kjell mig ett jobb hos dem. Ett erbjudande som det var enkelt att tacka ja till eftersom företaget ligger i Uppsala där jag bor, och att jag kände Kjell sedan tidigare. Har varit på Timecorner sedan hösten 2014.

Berätta lite om din bakgrund och din roll idag 
Har nog egentligen hela mitt yrkesliv jobbat inom IT i olika roller. Allt från IT-tekniker till projektledare och chef.

Under min tid på IFS hade jag rollen som IT-tekniker med ansvar för installationer, servrar, teknisk projektledning, uppgraderingar och var även konsultchef under några år. I mitt nuvarande uppdrag är jag applikationsspecialist och jobbar i förvaltningsorganisationen. Uppdraget innebär att jag till 100 % är anlitad av kundens IT-avdelning. Fokus ligger på att hjälpa verksamheten att maximera utnyttjandet av de HR-system som vi förvaltar. Jag har kontakt med leverantörer, verksamheten och sköter bland annat kravhantering. Utöver det jobbar jag med att skapa bättre rutiner och sköter ärendehantering.

Något som gör jobbet extra roligt och utmanande?
Ska jag vara ärlig är jag egentligen inte någon IT-nörd. För mig är det viktigt att ha en balans mellan det tekniska kunnandet och att hantera människor och relationer. Inkännandet är så viktigt och att kunna förklara tekniskt komplicerade saker så att andra förstår. Det är också viktigt att få olika interna avdelningar att förstå och prata med varandra, t ex mellan de som är användare av systemet och IT-avdelningen.

En bra dag på jobbet är när mina kunder är glada över exempelvis en lyckad leverans, någon lösning som underlättar i deras vardag. Att få positiv feedback är oslagbart. Hos den kund där jag har mitt uppdrag just nu har vi en fantastisk teamanda som gör att vi kan leverera bra och ha en härlig stämning.

Vad gör att du trivs på Timecorner?
Det är en riktigt bra arbetsplats där det finns utrymme för flexibilitet i hur vi lägger upp vårt jobb. Vi har en familjär stämning där vi bryr oss om varandra och ställer upp för varandra i alla väder. Det är en trygghet att ha tillgång till så kunniga och omtänksamma kollegor.

Om du skulle sammanfatta Timecorners styrkor med tre ord?

  • Framåtanda
  • Öppenhet
  • Kollegorna

Hur ser du på din framtid på företaget?
Jag trivs väldigt bra i min roll och i det uppdrag jag har idag. Det händer hela tiden nya saker som gör att jag får den omväxling jag behöver. Dessutom har jag fantastiskt roliga och bra personer omkring mig både i uppdraget och på Timecorner.

Något övrigt du vill tillägga?
Ytterligare en anledning till att jag trivs så bra är att jag känner att det finns ett förtroende för mig från både chef och kollegor. Frihet under ansvar är otroligt viktigt för mig.

 
Kontakt

Johnny Taxén
Senior IT-konsult
johnny.taxen@timecorner.se
070-925 56 02

Dela inlägget

Kontakta oss