Bra system ger tid att fokusera på personalen

Möt Josefin

Hur kom du i kontakt med TC?
Jag kom i kontakt med Timecorner för tre år sedan via en rekryteringsannons. Då hade jag jobbat på FOREX Bank under 18 år, varav sista 10 åren på deras IT-avdelning, och var nyfiken på rollen som IT-konsult. Jag gillade speciellt att Timecorner var ett mindre företag eftersom det är viktigt för mig med korta beslutsvägar och möjlighet att kunna påverka verksamheten.

Berätta lite om din bakgrund och din roll idag
Nuvarande uppdrag är som IT-konsult och jag har idag rollen som applikationsspecialist. De områden jag arbetar främst inom är tidrapportering, reseräkning och rekrytering. Områden där jag specialiserat mig eftersom jag under så många år haft fokus på saker som: anställdas masterdata, löner, tidrapportering, utläggshantering, rekrytering och rehabutredningar. Jag har även varit ansvarig för några systeminföranden gällande bland annat rekryteringsprocessen och rehab. I det har det även ingått ansvar för driftsättande och förvaltning.

Något som gör jobbet extra roligt och utmanande?
Nu kan jag konstatera att jag trivs jättebra i rollen som konsult. Det var ett bra beslut. Att få ha olika kunder som uppdragsgivare gör att jag lär mig mycket om andra branscher och jag får vara med och planera, påverka och styra mycket av min arbetsdag själv.

Många av mina arbetsuppgifter är individuella och jag behöver för vissa arbetsuppgifter ”grotta ner” mig genom att sitta ensam och ha fullt fokus. Andra uppgifter kräver att jag tar hjälp av mina kollegor och mina samarbetspartners hos kund. Jag gillar verkligen att det är så omväxlande.

Vad gör att du trivs så bra på Timecorner?
Storleken på företaget gör att det är korta beslutsvägar. Vi har nära relation till varandra i företaget och jag får hela tiden lära mig nya saker.

Vad är er styrka på Timecorner?
Vår styrka är att vi verkligen kan HR-system. Det är inte många IT-företag som kan säga det och verkligen stå för det.

Hur ser du på din framtid hos Timecorner?
Jag ser fram emot den. För mig är det viktigt att utvecklas och lära mig nya saker och här under hösten har jag påbörjat min resa för att fördjupa mig inom IFS Applications.  Jag avslutar min grundläggande utbildning inom Human Capital Management inom kort, en del av IFS Applications. Jag har suttit med IFS demomiljö för att lära mig detta och det är roligt att lära sig ett till system. Nästa steg är att gå parallellt med ett par av mina kollegor för att ta del av verkliga fall. Det ska exempelvis bli extra intressant att ta del av den så, för våra kunder, viktiga behovs- och kravanalysen.   

Det känns otroligt bra att vi blir ännu fler som kan IFS Applications och det gör att vi bara blir starkare på marknaden. Jag ser också fram emot att vi kommer att bli fler inom företaget och den satsning som vi gör för att marknadsföra oss. Vi har ett bra gäng som det är lätt att komma in i, vi har flexibla arbetstider och det finns möjlighet att växa med oss.

Något övrigt du vill tillägga?
Jag önskar att fler företag förstod vilka bra HR-system det finns idag. System som gör att tiden kan användas till personalvård istället för tidskrävande och kostsam administration.

Kontakt

Josefin Eriksson
IT-konsult
josefin.eriksson@timecorner.se
0709-255 605

Dela inlägget

Kontakta oss